Picture of ManSystems

ManSystems

Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινής Κύπρου

Αναφέρομαι στο θέμα του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινής Κύπρου, έναν θεσμό που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών στην Κύπρο. Αυτός ο θεσμός ήταν ευπρόσδεκτος καθώς υποσχόταν να λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα ορεινά χωριά και θα συνέβαλλε στη διατήρηση της ζωής σε αυτές τις περιοχές.

 

Είναι πράγματι περίεργο το γεγονός ότι μετά την εκλογή του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, δεν έχει διοριστεί υπεύθυνος για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών πχ. Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινής Κύπρου. Αυτό δημιουργεί ανησυχία σε όσους ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και τη διατήρηση της ζωής σε αυτές τις περιοχές.

 

Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών που εκπονηθεί, πρέπει να υλοποιηθεί αποτελεσματικά. Η ύπαρξη ενός επικεφαλής, όπως ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινής Κύπρου, είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της υλοποίησης των δράσεων και των χρονοδιαγραμμάτων.

 

Ο Επίτροπος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ότι το στρατηγικό σχέδιο εφαρμόζεται αποτελεσματικά, παρακολουθώντας την πρόοδο, επιλύοντας ενδεχόμενα προβλήματα και ενισχύοντας τον συντονισμό μεταξύ των διάφορων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών. Ο Επίτροπος μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας με τις τοπικές κοινότητες και να διασφαλίσει ότι οι ανάγκες τους και οι απόψεις τους λαμβάνονται υπόψη.

 

Είναι σημαντικό να γίνει ο διορισμός του Επιτρόπου το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου και η βελτίωση της κατάστασης στις ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Share this post